Ochiul Bei și cascadele Beușnița 1 și 2

Ochiul Bei și cascadele Beușnița 1 și 2

Valea Nerei este uimitoare și am explorat-o cu mare drag. Nu ne-a împiedicat nici măcar vremea ploioasă. Ne-am echipat corespunzător și am plecat la drumeție.

Pentru acest traseu și pentru o experiență full recomandăm cizme de cauciuc. Drumul este lin, prin pădure, un drum pavat, vechi de mii de ani, construit de romani după câte am auzit. Pe cursul Nerei sunt multe cascade, locuri minunate de fotografiat, faună și floră bogată, fagi seculari.

Ochiul Bei e de un albastru-turcoaz intens, limpede și sincer, așa cum era dragostea prințului turc (beiul) pentru fata valahă. Legenda spune că pașa nu a fost de acord cu această uniune și a trimis turci să o ucidă pe fată. Dar bei-ul s-a luptat pentru ea, pierzăndu-și un ochi. Astfel a luat naștere lacul.

Cascada Beușnița 1 seamănă destul de mult cu Bigăr, fiind tot o cădere de apă în multe șuvoaie pe pat de mușchi. Doar că este mai sălbatică, un pic mai greu accesibilă și de aceea mai frumoasă. Dacă urcați pe lângă cascadă veți da de o cărare, drum nemarcat, care în 5 minute vă duce la Beușnița 2. Aceasta e la fel de răsfirată pe stânci, cu pernuțe de mușchi verde, habitatul plăcut de salamandre, se pare. 🙂

Traseul e super ușor, oricine poate ajunge la aceste obiective, mulți oameni erau în blugi cu pantofi de oraș. (ceea ce nu vă recomandăm).

Copiii au fost în elementul lor, pentru că cel mai mult le place să escaladeze stânci și să se joace în apă. Aici au găsit toate condițiile pentru o excursie perfectă.:)

Lasă un răspuns