Toată familia în rulotă. Off camping în Grecia

Toată familia în rulotă. Off camping în Grecia

Grecia e o iubire veche. Cui nu-i place? Nisip, stânci, apa turcoaz, pini înmiresmați, mâncare bună. Dar Grecia cu rulota este și mai aproape de toate acestea. Ești acolo, conectat cu natura, o simți, o trăiești zi și noapte.

Prima oprire a fost la Vourvourou, Karidi Beach, unde Tati a avut două ședințe foto. Una din ele a luat-o acolo, pe plajă, intrând în vorbă cu un sârb. Au dorit să aibă amintiri frumoase din vacanță, așa că noi am picat la momentul potrivit. În Vourvourou am mai fost și în alți ani, cunoașteam bine locul. Ne-am campat între pini alături de alte șapte nații cu autorulote, campere și van-uri. De la “casa” noastră și până la plajă trebuia doar să cobori un mal mic stâncos. Zona e superbă, sunt multe plaje minuscule, “de bebeluși” cum ziceau copiii și apa mică. La apus o plimbam pe Blue pe stânci, o lăsam să zburde pe nisip și în apa, iar dimineața puteam vedea răsăritul chiar de pe geamul rulotei. De cum am ajuns in Grecia si până am plecat copiii au stat exclusiv în apă. Pot spune că li s-au zbârcit toate extremitățile!

Dupa 4 zile la Karidi ne-am mutat pe partea cealaltă a peninsulei, la Azapiko, despre care auzisem de la alți rulotiști că e pont de loc foarte bun. Într-adevăr, era foarte sălbatic, plaja largă, stânci mari, boscheți țepoși, baltă cu țânțari. Am găsit mai mulți români pe plaja asta și copiii au întocmit o gașcă pusă pe explorat. E genul de loc foarte liniștit, cu aceeași oameni zi și noapte, unde uiți ce zi este și cât e ceasul. Te cheamă așa, la o leneveală continuă. Cu toate că e „middle of nowhere”, în vârful delușorului lângă care am campat era o bisericuță și un robinet de apă. Perfect să stai acolo o viață 🙂 Ne-au plăcut mult copiii, așa, la grămadă, cum umpleau rulota și jucau mima, sau mâncau paste la măsuța noastră de două persoane.

Următoarea locație, și ultima, a fost lângă Sarti, plaja Platania. Aici nu era mare lucru, doar pont bun de campat off camping. Apa cu pietre mari și adâncă la mal nu prea te invita la bălăceală. Însă, de treceai stâncile, în partea stângă, găseai mai multe plaje foarte faine, cu apa mică, printre care și Ark Beach. Cu șezlonguri și umbreluțe de paie, beach bar cu mâncare și toaletă, era picătura de civilizție ce a făcut vacanța asta perfectă. Apa până la genunchi se întinde mult în larg, e perfectă pentru copiii. Și cum le-am cumpărat la toți mască de snorkeling le puteam admira fundurile toată ziua căci nu mai scoteau capul din apă. Ca să folosești șezlongul trebuie să faci consumație la bar, dar asta nu a fost o problemă căci băieții noștri voiau înt-una câte ceva. Înghețata a fost totuși regina verii, cred că deja le curge în sânge. În rulota, în jurul măsuței noastre am sărbătorit 5 ani ai gemenilor. Atâta bucurie a fost pe ei când au văzut că le-am comandat tort! Era fad și cu prea multă frișcă, un pic comunist, așa cum am găsit la o patiserie din Sarti. Dar era al lor, ba chiar scria Arun & Evan pe el.

Bonus am avut valuri mari în ultimele două zile și am alergat nudiști pe plajă, dimineața, fugăriți de dronă.

Cu rulota la mare e cel mai frumos lucru. Ziua nu e cald pentru că, deschizând toate geamurile, vântul poate să circule în voie, o briză perfectă pentru somnul de amiază. Noaptea dormi pe sunetul valurilor care se sparg la mal, lucrul care mi-a placut cel mai mult. Apusurile, răsăriturile, stelele, totul e acolo, lângă tine. Ești una cu plaja și o simți vie.

Grecia ne va chema mereu căci e paradisul de aici, de aproape, la o aruncătură de băț de țara noastră. Doar Bulgaria ne desparte, care și ea are locuri foarte bune de vizitat cu copiii, așa cum v-am povestit aici.

This Post Has 3 Comments

  1. Frumos ! Este permisa camparea off-camping in Grecia ?

    1. Salut. Multumim.
      Camparea wild este interzisa prin lege in Grecia, dar este tolerata. 🙂

Lasă un răspuns