Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Comunitatea La Vultureni ne-a invitat iarăși la un eveniment foarte fain outdoor, o sărbătoare ce are în centrul sau satul, cu toate frumusețile sale. În primăvară am sărbătorit copilăria prin Sărbătoarea mileilor, iar acum, în prag de toamnă ne bucurăm de recolta bogată la Festivalul Silvoiței.

Silvoița este un magiun de prune, fără zahăr, preparat într-un ceaun mare de fontă în care trebuie amestecat ore întregi pentru a nu se lipi de pereții vasului. Are o consistență densă, numai bună de întins pe pită. Această delicatesă ardelenească a fost vedeta festivalului. A stat cuminte, ambalată în borcane cu etichete drăguțe, alături de surorile sale, dulcețuri de fructe de pădure, zacuscă de casă și murături colorate. Ele au făcut cu ochiul vizitatorilor care s-au grăbit să le ia acasă pentru a fi degustate de guri pofticioase, mari și mici.

Am început cu măncarea pentru că ni s-a făcut foame instant cum am ajuns. Am avut din ce alege: gulaș de berbecuț, sarmale cu hribi, frigărui, mălai copt, plăcinte, gogoși, gomboți cu prune, și multe altele. Dar copiii au poftit la cea mai bună mămăligă învârtită în ceaun, împrietenită cu brânză de oaie topită și jumări aromate. Încă două limonade, un sirop cu mentă și iată-ne gata de joacă.

Activitățile au fost diferite de cele din primăvară. Organizatorii s-au gândit și la cei mari și au instalat un panou uriaș de cățărat de unde coborai ca pe tobogan. Multe jocuri te îndemnau să te joci alături de copii. Un fotbal pe echipe, un badmington, tras cu arcul, aruncat mingea la coș, jocuri de îndemânare, toate chemau familia la joaca și voie bună.

Atelierul de modelaj în lut a rămas preferatul nostru, dar și mult așteptatul tractor cu remorcă. Încă nu-mi dau seama ce e așa fain să stai acolo și să te zgâlțâie, să faci turul locației și să mai vrei încă de 3 ori! Dar copiii sunt mega-încântați! 🙂

Vă recomandăm din suflet evenimentele acestei comunități. O zi petrecută în aer liber, departe de oraș, o zi în care însăși familia este pusă în valoare prin acest timp de calitate petrecut împreună.

This Post Has 2 Comments

  1. Pretul mi s-a parut exagerat pt ceea ce ofera acest festival adica o familie cu 3 copii ajunge sa plateasca aproximativ 120 lei… Pt niste chestii naturale nu cred ca se justifica raportat la veniturile noastre. Plus ca si in interior o clatita era 5 lei… Adica ce buget isi aloca o fam pt un ademenea festival. Pacat eu as fi impus o taxa modica tocmai pt era in miljocul naturii. Multii au ajuns pana la poarta si au facut cale intoarsa. Plus ca nu s-a mediatizat si taxa doar festivalul pe siteuri.

  2. Buna. Nu va contrazic, dar nu am cu ce compara 🙂

Lasă un răspuns