Sărbătoarea mieilor, 1 iunie la Vultureni

Sărbătoarea mieilor, 1 iunie la Vultureni

De când am văzut event-ul pe Facebook am zis că ni se potrivește perfect. Chiar dacă în Cluj turna cu găleata, nu ne-am descurajat și am pornit la drum. Locația ne-a întâmpinat cu o vreme caldă, fără ploi. Ne-am făcut poza oficială cu mielul uriaș și am pornit în explorare.

Copiii au fost foarte încântați de tot ce au găsit: baloți de paie buni de cățărat, alee senzorială, animale domestice cu puiuții lor, plimbare cu remorca si tractorașul, cu calul, modelaj în lut, pictură pe față, vizitarea serelor de legume și multă mâncare și produse tradiționale.

Concursul de sărit cu sacul și cărat copii cu roaba au fost cele mai amuzante, practic leșinai de râs fără să mai ai putere să continui. Am mers continuu de la atracție la alta, am băut socată, lapte de măgăriță, am mâncat gulaș de miel, pancove, clătite, prăjituri raw vegane și plăcinte cu telemea.

A fost o zi lungă și foarte frumoasă, ne-am distrat, copiii au fost în priză tot timpul! Nici norii cei negri și grei de deasupra satului nu s-au îndurat să-și trimită ploile peste bucuria oamenilor. Doar spre final, când cu toții eram frânți, picăturile s-au revărsat asupra câmpului, ca o încununare a unei zile desăvârșite. La mulți ani, copii!

Așteptăm să ne reîntâlnim cu aceeași echipă faină și în toamnă, la Festivalul Silvoiței.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns