Laguna Verde de lângă Cluj

Laguna Verde de lângă Cluj

Ne place foarte mult să explorăm locuri noi, mai ales dacă sunt aproape de Cluj. O după-masă de început de vară în căutarea Lagunei Verzi este excursia perfectă pentru duminica în familie.

Toată lumea cunoaște faimoasa Laguna Albastră de la Aghireșu. Dar puțini știu că în zonă sunt multe lacuri cu apa de smarald, mai mici sau mai mari, printre care și această Laguna Verde.

Puneți pe gps exact destinația Laguna Verde și veți urma drumul prin Baciu-Gârbău-Cornești. Aici, la Cornești, asfaltul se continuă cu un drum de țară, destul de accidentat. Atenție, în zonă nu este semnal, deci e bine să aveți harta încărcată pentru a o folosi off line. Ultima porțiune este asfaltată și veți opri pe marginea drumului, urmând apoi, pe jos, să vă aventurați în descoperirea Lagunei Verzi. Țineți direcția gps-ului și nu aveți cum să ratați.

Laguna este de fapt o acumulare de apă careia cu greu îi putem spune lac pentru că e foarte mică și nu este adâncă. În schimb nisipul amestecat cu mâl, ciocolată cum îi ziceau copiii, ajunge până la genunchi! Să vă aduceți o păturică și ronțăieli pentru că cu greu vă veți desprinde de peisajul acesta fantastic unde sigur veți sta până la apus (când vin țânțarii).

Lasă un răspuns