Iarna la Bușteni, cu rulota.

Iarna la Bușteni, cu rulota.

Cum ne-am întors din Nepal ne-a apucat un dor de rulotă și zăpadă încât am plecat la Bușteni. Am ales o locație mai îndepărtată de Cluj pentru că am vrut și să vizităm căteva obiective cu copiii: Cetatea Rupea, Castelul Cantacuzino, Cascada Urlătoarea și Castelul Peleș.

Am campat pe Valea Cerbului, loc cunoscut de ruloteală dar iarna mai puțin frecventat. Peisajul e de vis, mai ales că a fost soare tot timpul și zăpadă mare, strălucitoare, iar noaptea senin și multe stele. Însă în prima noapte butelia noastră a înghețat la -16 grade, așa că tati a trebui să se trezească din jumate în jumate de oră ca să o schimbe cu alta pe care o încălzea în prealabil în rulotă. Noapte nasoală, dar a2a zi am rezolvat cu un furtun mai lung și butelia înauntru, înfofolită în pat ca o domnișoară friguroasă. De atunci am ținut-o în temperaturi de 21-28 grade.

Castelul Cantacuziono nu e cine știe ce, destul de slăbuț interiorul, dar Castelul Peleș i-a uimit pe copii și au rămas fascinați de bogăția interiorului și mai ales de ușile secrete!

Ne-a plăcut și excursia la cascada Urlătoarea, destul de micuță dar gălăgioasă. Zăpada și gheața i-a ținut ocupați pe copii tot drumul. S-au cățărat pe copaci căzuți și au scotocit orice gaură.

Senzația acestei ieșiri a fost însă alergatul, dezbrăcați, prin zăpadă. Bărbații haioși și-au făcut curaj, au lăsat hainele și papucii și s-au avântat cu chiuituri la o tură de câțiva metri prin zăpadă. I-am așteptat înauntru cu apă caldă și pături și vă asigur că nu a răcit nimeni! Întreaga ispravă o puteți vedea aici.

Dar ce sunt serile cu multe stele fără un grătărel la rulotă? Am chemat câțiva prieteni și iată „conserva” noastră plină cu 13 suflete, 6 adulți și 7 copii. Da, am încăput lejer și chiar ne gândim serios să mai dăm astfel de party-uri la care vă vom chema și pe voi!

This Post Has One Comment

  1. I appreciate reading through your websites. Thanks for your time!

Lasă un răspuns