Traseul Cheile Țăsnei cu copiii

Traseul Cheile Țăsnei cu copiii

Dacă mergeți prin Băile Herculane vă recomandăm un traseu de vis, accesibil pentru toată lumea, indiferent de condiția fizică. Cheile Țăsnei sunt spectaculoase, îngrădite de stânci uriașe, flancate de vestitul pin negru de banat. Peisajul pare desprins din stampele japoneze.

Traseul pornește chiar de langa Motel Dumbrava, de la șosea, de pe Valea Cernei. Timpul total în care l-am făcut noi, dus-întors, a fost de aproximativ 4 ore. Prima parte, de jumătate de oră, este mai abruptă, prin pădure, dar când ajungeți la stânci devine o plimbare lejeră, cu un peisaj de vis. Atenție, zona este vestită și pentru vipere, așa că ar fi bine să fiți precauți, parazăpezile v-ar ajuta mult să fiți în siguranță.

Traseul urmează cursul apei ce a săpat în stâncă, până la o poiană unde se află Moara Dracului (moară veche de apă). Până în acest punct am ajuns noi, dar se mai poate merge chiar până la stână unde ciobanii promit o masă caldă cu brânză și mămăliguță. (găsiți afișe în pădure).

Noi am fost primăvara și bătea vântul destul de tare, dar cu toate astea am avut parte de o drumeție minunată. Copiii au fost foarte încântați și s-au jucat la râu. Ba chiar am găsit și ciuperci comestibile, Morchella conica.(zbârciog)

tasnei chei drumetiicucopii baile herculane munti trekking suspemunte

Lasă un răspuns