UAD – Ceramică și Sticlă

UAD – Ceramică și Sticlă

Cei de la Universitatea de Arte și Design din Cluj au făcut un eveniment foarte fain, de tipul Open Studio, unde toți cei interesați de frumos și tehnică au putut astista la demonstrații captivante. Pentru copii a fost ceva cu totul special. Au văzut cum e bine să te joci cu focul pentru a obține cele mai frumoase forme din sticlă. Cei cu plămâni mai buni au avut ocazia să sufle și ei sticla încinsă. Cuptorul avea peste 1000 de grade, ceea ce făcea sticla să arate ca o lavă. Ai noștri sunt fascinați de vulcani, așa că demonstrațiile cu sticla-lavă i-au ținut cu sufletul la gură.

Artiștii ne-au primit și cu bunătăți, în special celebrii lor cartofi copți chiar într-un cuptor de lucru. Ne-au năpădit amintirile și nostalgia văzând atelierele unde și noi, cu mulți ani în urmă, am intrat ca studenți. Și ne-am bucurat că și copiii noștri au putut vedea un pic din lumea noastră.

Dacă vreți să participați la astfel de evenimente puteți urmări pagina de Facebook a departametului Sticlă și Ceramică, aici.

Fotografii de talentatul nostru tati, Attila Hajos.

Lasă un răspuns